01.02.2023

DiVes - DecentLab DL-PR26 pohjavesimittauksissa Vetelissä

Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020 EAKR

DiVes-hankkeessa pilotoidaan pohjaveden pinnankorkeuden automaattista monitorointia. Pilotointikohteena on Vetelissä sijaitsevat pohjavesiputket. Projektissa testataan Decentlabin DL-PR26 laitetta, joka mahdollistaa vedenpinnan etävalvonnan esim. avovedessä, erilaisissa vesisäiliöissä,
pohjavesiputkissa ja muissa sovelluksissa. Decentlab mittaa painetta anturin päässä suhteessa paineeseen kaapelin päässä (laitteen kotelossa). Anturin mittapää sisältää myös anturin lämpötilamittaukseen. DL-PR26 mahdollistaa mittauksen max 10m syvyydestä.

Tavoitteena on hankkia kokemuksia ja testata uutta toimintatapaa perinteisen maastossa tehtävävän mies- ja mitta -menetelmän tilalle. Tavoitteena on myös testata automaattisen mittauksen ja ko. laitteen luotettavuutta.

Aleksi Ala-Korpi(Vetelin vesi) ja Timo Hongell Kokkolan yliopistokeskukselta selvittävät asennuspaikan tietoja

Decentlab DL-PR26 välittää mittatiedon LoRaWAN -radioteknologiaa käyttäen. LoRaWAN -radiotekniikka mahdollistaa mittatiedon lähetyksen jopa kymmenien kilometrien päähän. Hankkeessa tieto välitetään joko hankkeen omalle LoRa-tukiasemalle Kavon mastossa tai Digitan LoRa-radioverkkoa hyödyntäen.

Aluksi data visualisoidaan hankkeessa rakennetussa data-alustassa, mutta pilotissa testataan myös datan viemistä vesilaitoksen kaukovalvontajärjestelmään.

Mittaustulokset välittyvät jo asentaessa hankkeen data-alustaan

Linkki tuotekuvaukseen Decentlab DL-PR26

Lisätiedot

Veli-Matti Tornikoski, projektipäällikkö
Timo Hongell, projektipäällikkö