LIoT: Demonstation environment update: Livion IoT solutions

Esineiden internet (IoT) yhdistää anturit, laitteet ja laitteistot toisiinsa ja sovelluksiin. Esineisiin upotetut pienet tietojenkäsittelylaitteet, jotka lähettävät tietoja, ovat IoT: n ytimessä. IoT-tuotteet ohjaavat entistä paremmin toisiinsa liittymättömiä kohteita, kuten ovilukot, valot ja laitteet; virtaviivaistaa liiketoimintaprosesseja; tarjoavat tietoa resurssien kulutustottumuksista; ja yhdistää ihmiset toisiinsa.

LIoT-hanke on lisännyt projektin demoympäristöön Livionin IoT-ratkaisun (www.livion.fi). Ratkaisu yhdistää kotitalouksien tai teollisuuden vesimittarit Internetiin, jolloin veden kulutustiedot ovat saatavilla milloin tahansa ja mistä tahansa. Tämä voi antaa uutta tietoa energia- ja resurssitehokkuudesta ja luoda uusia yritystulomalleja vesialalla vertikaalisesti. Se on hyvä esimerkki esineiden ja asioiden internetistä, jossa toisiinsa kytkeytyneet laitteet keräävät ympäristöstä dataa ja tuottavat uuttaa tietoa, jonka pohjalta voidaan kehittää toimintaa ja tehdä oikeita tulevaisuuden päätöksiä.

Edellä esitetty ratkaisu yhdistää IoT-tekniikat konenäköön ja automaattiseen kuvaanalyysiin, jotta saadaan reaaliaikainen vedenkulutustieto. Järjestelmän backend voi esim. muodostaa mittarikohtaisia kulutusmalleja ja havaita siten epänormaalin käytön, esim. vuodot jne.(Kuvat alla, vasemmalla: selaimen käyttöliittymä vesimittarin kyselyn tulosta varten. Oikea: kuva, joka näyttää laitteen laitteiston asennuksen Kokkolan yliopiston konsortion tiloissa)

Tags: LIoT Projektit