CiNetCampus

CiNetCampus on videotuotanto- ja jakelujärjestelmä, jota on kehitetty Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen tietotekniikan maisterikoulutuksen yhteydessä.

CiNetCampuksen kehitystyön tavoitteena on ollut luoda järjestelmä, joka mahdollistaa joustavan opiskelun lisäksi myös joustavan opetuksen järjestämisen. Järjestelmän avulla on pyritty myös helpottamaan videoihin liittyvien käyttäjäoikeuksien hallintaa. CinetCampuksen avulla opiskelijat voivat katsoa oppimateriaaliksi tuotettuja videoita. Videot jaellaan opiskelijalle automaattisesti kirjan sisällysluettelomaisen käyttöliittymän avulla. Opettajat voivat tuottaa videot joustavasti haluamaan ajankohtana esimerkiksi omalla tietokoneellaan, välittämättä jakeluun liittyvistä asioista. Halutessaan opettaja voi säätää videoiden näkyvyyttä esimerkiksi ajankohdan tai oppimisalustalle palautettujen tehtävien perusteella.

CiNetCampukseen on integroitu myös mm. video chat reaaliaikaisia videoneuvotteluita varten (mm. opinto-ohjaus ja seminaarityyppinen opetus) ja oppimistyyli- sekä itseohjautuvuuskartoitus. Järjestelmään kirjautumisessa ja katselu- ja tuotanto-oikeuksien hallinnassa hyödynnetään OpenLMS oppimisalustaa.