01.06.2023

YMPYRÄ

YMPYRÄ – Aamukaffeilla puhuttiin tekoälystä ympäristömonitoroinnissa

Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020 EAKR Keski-Pohjanmaan liitto Kokkolan kaupunki

Ympyrä-hankkeen toinen AamukaffIT-tilaisuus kokosi jälleen parisen kymmentä osallistujaa kuulemaan tekoälyn mahdollisuuksista ympäristömonitoroinnissa. Tilaisuudessa Jyväskylän yliopiston tekoälyasiantuntija Rony Franca Leppänen kertoi tekoälyn toimintaperiaatteista, -edellytyksistä ja sovelluskohteista ympäristösektorilla. Ely-keskuksen ylitarkastaja Risto Koljonen jatkoi aiheesta viranomaisvalvonnan näkökulmasta ja väläytteli tulevaisuuden tekoälyvisioita. Varsin antoisan aamupäivän kruunasi vilkas keskustelu tekoälystä käytännön ratkaisujen parissa. Päivän isäntänä toiminut Mikko Myllymäki muistutti osallistujia yliopistokeskuksen TKI-toiminnan tuovan tekoälyn mahdollisuudet myös Kokkolan alueen yritysten ulottuville hankkeiden muodossa.

AamukaffIT aloitettiin aamupalalla ja verkostoitumisella.
AamukaffIt keräsi osallistujia eri sektoreilta teollisuudesta viranomaisiin.

AamukaffIT ovat Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen informaatioteknologian yksikön järjestämiä yrityksille ja julkisille toimijoille suunnattuja tiedotus- ja ajatustenvaihtotilaisuuksia. Tilaisuuksien tarkoituksena on kerääntyä aamupalan ääreen keskustelemaan ja kuulemaan uutisia ajankohtaisista digitalisaatioon liittyvistä aihealueista. Aamukaffien teemat vaihtelevat ja tilaisuuksiin tullaan pyytämään myös asiantuntijoita mm. yrityksistä alustamaan päivän teemasta.

Cinetcampuksen sivuilta löydät tietoa tulevista aamukaffeista ja aiemmin järjestetyistä tilaisuuksista, sekä niiden esitysmateriaalit: https://www.cinetcampus.fi/yvv/aamukaffit/

Lisätiedot

Timo Hongell, projektipäällikkö
Rony Leppänen, projektitutkija
Mira Hästbacka, koordinaattori