07.09.2023

IoT-seminaari ja maisterijuhla yhdistettiin onnistuneesti!

Valmistuneet Hanna Määttä, Heli Marjala, Jenni Yrjänä, Leena Hellman ja Tommi Mäkelä.

Kokkolan yliopistokeskuksen ensimmäistä kertaa järjestämä IoT-seminaari yhdisti maisterijuhlan ja seminaarin yhdeksi tapahtumaksi. Tilaisuudessa muistettiin yliopistokeskuksesta vuoden aikana valmistuneita tietotekniikan maistereita ja kuultiin kolme ajankohtaista esitystä tekoälyn ja koneoppimisen mahdollisuuksista. Seminaariin oli mahdollista osallistua paikan päällä ja etänä striimin välityksellä.

Puhujista Rony Franca Leppänen kertoi tekoälystä mobiililaitteissa ja sulautetuissa järjestelmissä ja niiden haasteista. Tommi Mäkelä esitteli case-esimerkin koneoppimisesta teollisuuden prosessissa ja lopuksi yhdysvaltalaissuomalainen Zach Shelby puhui tekoälyn soveltamisesta eri aloille. Maisterijuhlaosuudessa kukitettiin paikalla olleet valmistuneet maisterit ja luettiin kaikkien valmistuneiden nimet ja heidän lopputöidensä aiheet. Stipendit sai tänä vuonna Leena Hellman ja Marko Moilanen.

Zach Shelby ja Ismo Hakala puhumassa Kokkolan yliopistokeskuksen IoT-seminaarissa.

Seminaari oli mielenkiintoinen ja sai hyvän vastaanoton yleisöltä. Etenkin puhujat ja aiheet saivat kiitosta. Maisterijuhlan ja seminaarin yhdistelmä todettiin toimivaksi konseptiksi ja samalla kaavalla jatketaan myös ensi vuonna!