AamukaffIT

AamukaffIT ovat Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen informaatioteknologian yksikön järjestämiä yrityksille ja julkisille toimijoille suunnattuja tiedotus- ja ajatustenvaihtotilaisuuksia. Tilaisuuksien tarkoituksena on kerääntyä aamupalan ääreen keskustelemaan ja kuulemaan uutisia ajankohtaisista digitalisaatioon liittyvistä aihealueista. Aamukaffien teemat vaihtelevat ja tilaisuuksiin tullaan pyytämään myös asiantuntijoita mm. yrityksistä alustamaan päivän teemasta.

Tältä sivulta löydät tietoa tulevista aamukaffeista ja aiemmin järjestetyistä tilaisuuksista, sekä niiden esitysmateriaalit.


Teollisuusalueen digitaalisten ympäristömittausten kehitys

Ympäristömonitorointihankkeiden (TAKOMO ja DustSense) ensimmäiset AamukaffIT pidettiin 7.5.2024. AamukaffIT: KIP:n alueen ympäristömittausten kehitys -tilaisuudessa esiteltiin juuri alkaneet hankkeet ja kerrottiin niiden tuomat mahdollisuudet erilasten digitaalisten ympäristömittausten toteuttamiseen. Aamukaffeilla kartoitettiin ja keskusteltiin Kokkolan teollisuusalue KIP:n digitaalisista ympäristömittaustarpeista. Esitysmateriaali alla.

Timo Hongell: Ympäristömonitorointihankkeiden esittely


ICT-hankkeesta tuotteeksi

ICT-hankkeesta tuotteeksi -aihealueesta järjestettiin AamukaffIT 18.4.2024. Aamukaffien aluksi tutkimuskoordinaattori Mikko Myllymäki kertoi ICT-alan toimintaympäristön kehittämisestä Keski-Pohjanmaalla. HATTU-hankkeen projektipäällikkö Mika Alanko kävi läpi, miten hankkeista päästäisiin tuotteiksi ja johti keskustelua paikalla olleiden yritysten ja TKI-organisaatioiden henkilöiden kanssa alueen kehittämisestä. Esitysmateriaali alla:

Mika Alanko: ICT-hankkeesta tuotteeksi


Yhteistyössä on voimaa

Ympyrä-hankkeen viimeiset AamukaffIT vietettiin 12.12.2023. Aamukaffeilla projektipäällikkö Timo Hongell kertasi Ympyrän sisältöä ja kertoi hankkeen viimeisimmät kuulumiset. Tilaisuudessa esiteltiin myös tulevaa hanketoimintaa. Pääpaino tilaisuudessa oli keskustelussa yhteistyön jatkosta Ympyrä-hankkeen loputtua. Esitysmateriaali alla:

Timo Hongell: YMPYRÄ - Älykkäiden ympäristömittausten osaamiskeskittymä


Tekoäly ympäristön monitoroinnissa

AamukaffIT-tilaisuudessa 1.6.2023 Jyväskylän yliopiston tekoälyasiantuntija Rony Franca Leppänen kertoi tekoälyn toimintaperiaatteista, -edellytyksistä ja sovelluskohteista ympäristösektorilla. Ely-keskuksen ylitarkastaja Risto Koljonen jatkoi aiheesta viranomaisvalvonnan näkökulmasta ja väläytteli tulevaisuuden tekoälyvisioita. Esitysmateriaali alla:

Rony Franca Leppänen: Tekoälyn mahdollisuudet ympäristömonitoroinnissa

Risto Koljonen: Tekoäly ympäristömonitoroinnissa (ja -valvonnassa)


Älykkäät ympäristömittaukset

AamukaffIT- tilaisuudessa 13.12.2022 Professori Ismo Hakala kertoi älykkäistä ympäristömittauksista ja niiden mahdollisuuksista sekä tutkimuskoordinaattori Mikko Myllymäki yhteistyömahdollisuuksista yliopiston kanssa. Esitysmateriaali alla:

Ismo Hakala: Älykkään ympäristömonitoroinnin mahdollisuudet

Mikko Myllymäki: Yhteistoiminta yliopiston kanssa