AamukaffIT

AamukaffIT ovat Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen informaatioteknologian yksikön järjestämiä yrityksille ja julkisille toimijoille suunnattuja tiedotus- ja ajatustenvaihtotilaisuuksia. Tilaisuuksien tarkoituksena on kerääntyä aamupalan ääreen keskustelemaan ja kuulemaan uutisia ajankohtaisista digitalisaatioon liittyvistä aihealueista. Aamukaffien teemat vaihtelevat ja tilaisuuksiin tullaan pyytämään myös asiantuntijoita mm. yrityksistä alustamaan päivän teemasta.

Tältä sivulta löydät tietoa tulevista aamukaffeista ja aiemmin järjestetyistä tilaisuuksista, sekä niiden esitysmateriaalit.


Älykkäät ympäristömittaukset

AamukaffIT- tilaisuudessa 13.12.2022 Professori Ismo Hakala kertoi älykkäistä ympäristömittauksista ja niiden mahdollisuuksista sekä tutkimuskoordinaattori Mikko Myllymäki yhteistyömahdollisuuksista yliopiston kanssa. Esitysmateriaali alla:

Ismo Hakala: Älykkään ympäristömonitoroinnin mahdollisuudet

Mikko Myllymäki: Yhteistoiminta yliopiston kanssa


Tekoäly ympäristön monitoroinnissa

AamukaffIT-tilaisuudessa 1.6.2023 Jyväskylän yliopiston tekoälyasiantuntija Rony Franca Leppänen kertoi tekoälyn toimintaperiaatteista, -edellytyksistä ja sovelluskohteista ympäristösektorilla. Ely-keskuksen ylitarkastaja Risto Koljonen jatkoi aiheesta viranomaisvalvonnan näkökulmasta ja väläytteli tulevaisuuden tekoälyvisioita. Esitysmateriaali alla:

Rony Franca Leppänen: Tekoälyn mahdollisuudet ympäristömonitoroinnissa

Risto Koljonen: Tekoäly ympäristömonitoroinnissa (ja -valvonnassa)