16.06.2017

LIoT

Yliopistokeskus vie IoT osaamista opiskelijoiden kautta yrityksiin

LIoT projektin yksi tavoite on viedä IoT-osaamista ja tietoa suoraan yrityksiin, niissä työskentelevien opiskelijoiden
kautta. Yhteistyössä projektin kanssa on toteuttu 2017 kevään aikana sovellusprojekti-kurssissa eri IoT-teknologioihin pohjautuva tilojen kävijälaskuri.

Projektiryhmän tavoitteena oli tutkia erilaisia IoT-teknologioita sekä niiden soveltuvuutta ohi kulkevien hahmojen luotettavaan tunnistamiseen sekä rakentaa tästä pilottitoteutus, joka onnistuessaan olisi mahdollista lisätä LIoT-projektin demoympäristöön.

S.A.U.R.O.N (system for autonomous usercount rendering over the network)-projektissa saatiin toteutettua järjestelmä, joka laskee tiloihin tulevia ja sieltä lähteviä henkilöitä useilla teknologioilla: osassa tunnistus hoidetaan kameran ja sitä ohjaavien tunnistus- ja laskenta-algoritmien avulla, osassa tunnistus hoidetaan Ultraääniantureiden avulla, jotka kommunikoivat XBEE laitteiden välityksellä ZigBee verkon ylitse järjestelmän muille osille. Kaikki havainnot talletetaan tietokantaan ja esitetään soveltuvassa käyttöliittymässä.

Opiskelijoiden rakentamaan sovellukseen ja sen teknologioihin voi myös tutustua LIoT projektin ympäristössä, Kokkolan kampuksella.