IoT-seminaari

IoT-seminaari on Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen informaatioteknologian yksikön järjestämä kaikille aiheesta kiinnostuneille tarkoitettu seminaaritapahtuma, joka kerää yhteen alan yrityksiä, asiantuntijoita ja opiskelijoita. IoT-seminaarissa pääset tapaamaan muita IT-alan toimijoita ja kuulemaan käytännön IoT-ratkaisuista ja alan tulevaisuuden näkymistä. Seminaareihin on mahdollista osallistua paikan päällä ja etänä striimin välityksellä.


Tekoälyn ja koneoppimisen mahdollisuudet

Kokkolan yliopistokeskuksen ensimmäistä kertaa 7.9.2023 järjestämä IoT-seminaari yhdisti maisterijuhlan ja seminaarin yhdeksi tapahtumaksi. Tilaisuudessa muistettiin yliopistokeskuksesta vuoden aikana valmistuneita tietotekniikan maistereita ja kuultiin kolme ajankohtaista esitystä tekoälyn ja koneoppimisen mahdollisuuksista.

Puhujista Rony Franca Leppänen kertoi tekoälystä mobiililaitteissa ja sulautetuissa järjestelmissä ja niiden haasteista. Tommi Mäkelä esitteli case-esimerkin koneoppimisesta teollisuuden prosessissa ja lopuksi yhdysvaltalaissuomalainen Zach Shelby puhui tekoälyn soveltamisesta eri aloille.