22.11.2017

LIoT projekti IBM Watson IoT platform ja Node-RED käytössä

Watson IoT platform on laaja ja monipuolinen teknologia-alusta, jolla voidaan hallita esineiden internetin (IoT) toimintakenttää ja joka mahdollistaa monipuolisten liiketoimintaan kuuluvien päätösten tekemisen, jopa reaaliajassa.
Jyväskylän yliopisto on ollut mukana IBM:n Watson University ohjelmassa vuodesta 2015 lähtien.

IBM Node-RED (kuvagalleria alla) on tehokas työkalu erilaisten IoT-konseptien liittämiseksi toisiinsa mielenkiintoisalla tavalla. Se on rakennettu Node.js:n päälle ja mahdollistaa ketterän sovelluspilotoinnin,jossa IoT laitteet, gatewayt ja sovellukset voidaan liittää Watson IoT alustaan sovellusten tuottamiseksi.

Projektissa on toteutettu Watson IoT ja Node-RED työkaluja hyödyntäen mm. kampusalueen vesimittareiden lukemiseen IoT sovellutus. Vesimittarin luku tapahtuu Livionin Flow laitteistolla, joka välittää datan edelleen IBM Watson alustalle. Watsoniin on tuotettu erilaisia käyttöliittymiä (Kuva yllä). Käyttöliittymän raudaksi kokeiltiin Raspberry Pi:tä ja siihen sopivaa kiinteästi asennettavaa 7"näyttöä. (Kuvagalleria alla). Node-RED ja Watson IoT platform-alustoihin voi tulla tutustumaan Kokkolan yliopistokeskus Chydeniukselle!