20.03.2023

RUOSTE Grafana tiedon visualisointiin

EAKR Keski-Pohjanmaan liitto

RUOSTE-projektin pilvialustassa hyödynnetään Grafanaa tiedon visualisointiin.

Grafana on avoimen lähdekoodin tiedon visualisointityökalu, joka tarjoaa interaktiivisia ja joustavia mahdollisuuksia tietojen analysointiin ja esittämiseen. Se tarjoaa käyttäjilleen kyvyn luoda kauniita ja informatiivisia kojetauluja, jotka auttavat hahmottamaan ja ymmärtämään tietoja eri lähteistä.

Grafana tukee useita erilaisia tietolähteitä, kuten tietokantoja, aikasarjoja, pilvipalveluita ja muita sovelluksia. Se tarjoaa myös laajan valikoiman visualisointityökaluja, kuten kaaviot, diagrammit, pylväsdiagrammit, lämpökartat ja taulukot. Näitä työkaluja voidaan mukauttaa eri tavoin, jotta ne vastaavat käyttäjän tietojen analysointi- ja raportointitarpeita.

Grafanan avulla voit yhdistää erilaisia tietolähteitä yhteen näkymään, jolloin voit tarkastella ja vertailla tietoja samanaikaisesti. Se mahdollistaa myös reaaliaikaisten tietojen seurannan ja hälytysten asettamisen, jotta voit pysyä ajan tasalla kriittisistä tapahtumista ja suorituskyvyn muutoksista.

Grafanaa käytetään laajasti monilla aloilla, kuten tietotekniikassa, tietojenkäsittelyssä, IoT:ssa (esineiden internet) ja liiketoiminnan analytiikassa. Se on erityisen suosittu avoimen lähdekoodin yhteisössä ja yrityksissä, jotka haluavat esittää ja jakaa tietojaan selkeällä ja visuaalisesti miellyttävällä tavalla.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Grafana on tehokas työkalu tiedon visualisointiin ja analysointiin, joka tarjoaa joustavuutta, mukautettavuutta ja helppokäyttöisyyttä käyttäjilleen.

Lisätiedot

Petri Jyrkkä, projektipäällikkö
Ilkka Kivelä, projektipäällikkö