07.05.2024

TAKOMO

Digitaalisten ympäristömittausten verkostoa hahmoteltiin Aamukaffeilla

Euroopan unionin osarahoittama 2023 Keski-Pohjanmaan liitto Kokkolan kaupunki

TAKOMO (Teollisuusalueen kokonaisvaltainen ympäristön monitorointi) -hankkeessa kehitetään digitaalisia ympäristömonitorointeja Kokkolan suurteollisuusalue KIP:n toimiessa pilotointialueena. Hankkeen mittausverkostoa suunnitellaan ja rakennetaan läheisessä yhteistyössä teollisuusalueen organisaatioiden kanssa.

TAKOMOn ensimmäisillä Aamukaffeilla 7.5.2024 keskusteltiin teollisuusalueen toimijoiden kanssa alueen yhteisistä ympäristömonitorointitarpeista ja mittausverkoston rakentamisesta teollisuusalueelle ja sen tuntumaan. Tilaisuuden aluksi kuulimme Robocoast-verkoston terveiset osallistujille ja tämän jälkeen AamukaffIT: KIP:n alueen ympäristömittausten kehitys -nimeä kantaneessa tilaisuudessa esiteltiin TAKOMO ja DustSense -hankkeiden sisältöä. DustSense on toinen Kokkolan yliopistokeskuksen ympäristömonitorointiin keskittyvä hanke, missä keskiössä on ulkoilman pölyn monitorointi KIP:n teollisuusalueella ja sen ympäristössä. TAKOMO:ssa taas tehdään laajemmin erilaisia ympäristömonitorointeja mm. ilmaan ja pohjaveteen liittyen.

Tilaisuuden vilkas keskustelu antoi sisältöä hankkeiden toteutukseen. Osallistujat näkevät hankkeet tarpeellisina ja ovat sitoutuneita omalta osaltaan hankkeen toteutukseen. Edelleen hankkeissa toteutetaan kahdenkeskisiä keskusteluja, joissa hankkeiden mittausverkostoon voi vielä vaikuttaa. Jos haluat varata oman keskusteluajan, voit ottaa yhteyttä hankkeiden henkilökuntaan. Mittaustarpeita voi myös ilmoittaa lomakkeen kautta: https://link.webropolsurveys.com/S/24EA9ACA2144E387

Aamukaffeilla esitetyn materiaalin löydät myös CinetCampuksen sivuilta:

https://cinetcampus.fi/yvv/tapahtumat/aamukaffit/

Hankkeiden edistymistä voit seurata hankkeiden sivuilta:

Aamupalan jälkeen keskusteltiin KIP:n teollisuusalueen ympäristömittauksista.

Extra information

Timo Hongell, project manager
Ilkka Kivelä, project manager
Mira Hästbacka, project coordinator