02.02.2023

RUOSTE Azure IoT Central

Keski-Pohjanmaan liitto EAKR

RUOSTE projektissa on toteutettu pilvialusta rakennusten elinkaaridatan tallentamiseen ja hallintaan. Toteutuksen pohjana toimii Azure IoT Central, joka on pilvipohjainen IoT-alusta, jonka avulla voit helposti hallita ja valvoa älykkäitä laitteita ja niiden tietoja. Se tarjoaa valmiiksi rakennettuja ominaisuuksia ja työkaluja, jotka helpottavat IoT-ratkaisujen kehittämistä, käyttöönottoa ja ylläpitoa.

Seuraavassa on tiivistelmä Azure IoT Centralin keskeisistä toiminnoista:

  1. Laitehallinta: Voit rekisteröidä ja hallita laitteita Azure IoT Centralissa. Voit luoda laiteprofiileja, määritellä laitteiden ominaisuudet ja konfiguraation, ja hallita laiteiden tilaa ja suorituskykyä.

  2. Tietojen keruu ja analytiikka: Azure IoT Central kerää ja tallentaa laitteiden lähettämää tietoa. Voit analysoida näitä tietoja reaaliaikaisesti, luoda mittareita ja visuaalisointeja, ja saada arvokasta tietoa liiketoiminnallesi.

  3. Hälytykset ja ilmoitukset: Voit määrittää hälytyksiä ja sääntöjä, jotta saat ilmoituksia, kun tietyt ehdot täyttyvät. Esimerkiksi voit saada ilmoituksen, kun laitteen lämpötila ylittää tietyn rajan.

  4. Integraatio muuhun Azure-palveluihin: Azure IoT Centralilla on valmiita integraatioita muiden Azure-palveluiden kanssa. Voit esimerkiksi tallentaa laitteiden tietoja Azure Storageen, käyttää Azure Functionsia liiketoimintalogiikan toteuttamiseen tai hyödyntää tekoälyä Azure Cognitive Servicesin avulla.

  5. Käyttöliittymä ja sovelluskehitys: Azure IoT Central tarjoaa graafisen käyttöliittymän, jossa voit luoda mukautettuja sovelluksia ja hallintaportaaleja. Voit räätälöidä näkymiä, luoda hallintadashboardeja ja mukauttaa käyttöliittymää liiketoimintatarpeidesi mukaan.

  6. Turvallisuus ja skaalautuvuus: Azure IoT Central tarjoaa vahvan turvallisuusmallin, joka auttaa suojaamaan laitteita, tietoja ja yhteyksiä. Lisäksi se on skaalautuva ratkaisu, joka tukee suurta määrää laitteita ja dataliikennettä.

Azure IoT Central helpottaa IoT-ratkaisujen kehittämistä ja käyttöönottoa tarjoamalla valmiiksi rakennettuja toimintoja ja hallintatyökaluja. Se vähentää kehitysaikaa ja -kustannuksia, ja mahdollistaa nopeamman ja tehokkaamman IoT-ratkaisujen käyttöönoton.

Lisätiedot

Ilkka Kivelä, projektipäällikkö
Petri Jyrkkä, projektipäällikkö