Mona Marttila - Miksi Espoosta Kokkolaan opiskelemaan?

Kuka olet ja mistä tulet?

Olen Mona Marttila, 37-vuotias tietotekniikan insinööri (AMK). Olen syntynyt Helsingissä, mutta muuttanut 2000-luvun alussa Espooseen. Olen naimisissa ja minulla on yksi lapsi. Viimeiset 7 vuotta olen työskennellyt media-alalla digitaalisen liiketoiminnan kehitystehtävissä.

Miksi hakeuduit opiskelemaan juuri Kokkolan yliopistokeskus Chydeniukseen?

Minusta oli jo pidempään tuntunut siltä, että haluaisin jatkaa opintojani yliopistossa. Omalla alalla pysyminen tuntui luontevimmalta, mutta halusin ensin aloittaa totuttautumalla opiskelurytmiin takaisin. Opiskelin ensin muita aineita avoimen yliopiston puolella ja opiskelumotivaatiota tuntui riittävän. Mietin, että ihanteellisinta olisi, jos pystyisin opiskelemaan jatkossakin töiden ohessa ja perheellisenä mahdollisimman paljon etänä – eli ajasta ja paikasta riippumatta. Syötin nämä kriteerit Opintopolku.fi-palveluun ja sain tuloksena Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen tutkinto-ohjelmien kuvaukset. Innostuin siitä, että vihdoinkin työssäkäyvän aikuisen tutkinto-opiskelijan tarpeisiin vastataan – opintojen suorittaminen tuntui mahdolliselta perheeni ja työni huomioiden. Lähetin sähköpostia opinto-ohjaajalle, sillä halusin selvittää joitakin asioita etukäteen. Sen jälkeen asiat lähtivät nopeasti etenemään.

Mikä on ollut opintojen paras anti?

Näin aikuisopiskelijana ja pitkään työelämässä olleena, tällä hetkellä opintojen paras anti on kehittymisen tunne ja tunne siitä, että ovat avautuvat uuteen maailmaan. Opiskelu on myös parantanut yleisesti omia työskentelytapoja ja tuonut uutta intoa työhön.

Mona Marttila